Toscana

Vingården Il Paradiso di Frassina

Il Paradiso di Frassina ligger 5 km fra Montalcino i Toscana. Vingården ligger højt placeret med en imponerende udsigt over det bakkede landskab og med Montalcino højt beliggende i baggrunden. Omgivet af amfiteatralskt opbyggede vinmarker ligger den gamle velrestaurerede vingård i midten. Gården består af flere bygninger i sten med tegltage, som danner et smukt samlet bygningskompleks. Ejerne Diana Grandi og Carlo Cignozzi har med respekt for den toscanske byggetradition og fint detaljeret håndværk formået at omdanne gården til en smuk, veldisponeret og velfungerende vingård.

Vindyrkning og musik.

Hvad har Vivaldi, Mahler, Mozart og jazz med vindyrkning at gøre? Her på gården er musikken et helt centralt element i forbindelse med dyrkningen. Rundt på markerne er opstillet højtalere, som fylder luften med behagelige, udfordrende men aldrig skingre toner. Musikken spilles også i vinkældrene og skaber en behagelig magisk og fortryllende poetisk atmosfære. Carlo Cignozzi tror på, at musikken har indflydelse på produktets kvalitet. Man er tilbøjelig til at give ham ret i at musikken er magisk, når man har smagt hans vin!

Hans holistiske livssyn gennemsyrer hele procesforløbet fra dyrkning til flaskelagring. Man tiltrækkes af atmosfæren og vinen er omdrejningspunktet med fokus på totalkvaliteten lige fra vinens harmoniske strukturer af farve, duft og smag til flaskeetiketternes smukke design.

DO 2013 - Rosso Toscano IGT

Den første af noderne og den første vin, der blev produceret på Il Paradiso di Frassina. Det er en kompleks vin med en symfoni af Sangiovese Grosso-Brunello og Cabernet Sauvignon i klassisk harmoni. Farven er mørk, violet og kompakt rød. Den fremkalder en duft af moden, let krydret frugt. Smagen er rig, fint afbalanceret og koncentreret.
Den kan fint ligge, men drikkes den nu bør den dekanteres i god tid.

PRIS 250,-

Gea 2012 - Rosso S. Antimo d.o.c.

Navnet kommer fra en af jordguderne og fra familiens yngste datter. Vinen, der er lagret på franske egefade, er lavet på 100% Sangiovese og har en frisk, ren, fyldig og særdeles velafbalanceret smag. Farven er rubinrød med nuancer af lys granatæble. Næsen er frugtig med stænk af kirsebær. Vinen er raffineret helt ned til etiketten, som er tegnet af en af Benettons designere. Den kan sagtens drikkes nu, men bliver kun bedre ved lagring.

PRIS 190,-