Hvad er særlig for vin fra Spanien...

Vino Joven

Vino Joven betyder "ung vin", og det er da også hvad det er. Det er vine der ikke lagres, men fremstilles for at blive drukket her og nu. De tappes umiddelbart efter gæring og filtrering, og det er altid friske vine.

 

Vino de Crianza

Dette er vin der er lagret på egetræsfade og den må ifølge loven først aftappes efter to hele kalenderår. Mindst seks måneder skal den være på små egetræsfade, men mange regioner har frivilligt sat minimum til tolv måneder på fad og de frigiver derfor først vinen i dens tredje år. Hvid og rosévin skal være i bodegaen i et kalenderår, hvoraf minimum seks måneder skal være på små egetræsfade.

Reserva

Den røde Reserva skal tilbringe tre kalenderår i bodegaen, hvoraf mindst et år skal være på egetræ. Disse vine må sælges i deres fjerde år. Den hvide og rosévinen skal ifølge loven tilbringe to kalenderår i bodegaen og heraf mindst seks måneder skal være på små egetræsfade.

 

Gran Reserva

Ifølge den spanske vin lov må disse vine kun fremstilles i særligt gode år. Den skal kunne ligge to kalenderår på små egetræsfade og derefter skal den ligge tre år på flaske, hvorefter den må sælges i sit sjette år. Hvidvin og rosévin kan også være Gran Reserva og skal være i bodegaen i fire kalenderår, hvoraf mindst seks måneder skal være på små egetræsfade.